Image
Image
Image
Image

SCUBA Duikintroductie

Altijd al willen weten hoe het is om onderwater te ademen, maar je hebt geen zin om een volledige opleiding te volgen, dan is de WOSD 'SCUBA Duikintroductie' (duikintroductie met persluchtapparatuur) de perfecte mogelijkheid voor je.

SCUBA is een acroniem voor “Self Contained Underwater Breathing Apparatus” (onafhankelijk onderwater ademhalingsapparaat). Dit systeem is rond 1940 voor het eerst ontwikkeld voor militaire doeleinden. De huidige scuba apparatuur is echter niet meer te vergelijken met de materialen die vroeger werd gebruikt en scuba duiken is dan ook tegenwoordig één van de veiligste water recreatiesporten.

Deze ‘SCUBA Duikintroductie’ kan gevolgd worden door individuen, paren of groepen en is ook een perfecte ‘uitdaging’ voor vrijgezellenfeesten, schoolfeesten, teambuildingstrainingen, bedrijfsuitjes, etc.

De WOSD “Scuba Duik Introductie” bestaat uit verschillende delen:

Theoretische kennis:
In dit deel wordt je uitgelegd hoe de duikapparatuur functioneert en hoe je lichaam reageert op de onderwater omgeving. Hierdoor weet je precies hoe je daarna met deze duikapparatuur in het water moet omgaan, zodat je direct kan genieten van de duik.

Praktische vaardigheden:
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad of (beschut) buitenwater daadwerkelijk met scuba apparatuur duiken.

Voorvereisten:
• Minimum leeftijd 8 jaar (zwembad en confined water) en 10 jaar (open water);
• Aantoonbare zwemvaardigheid;
• Goedgekeurde medische verklaring;
• Ondertekende verklaring van begrip.

Bevoegdheden:
• Alleen introductie geen decompressieduiken met persluchtapparatuur onder direct toezicht van een bevoegde duikinstructeur;
• Maximum duikdiepte: 12 meter.

Erkenning:
Deze WOSD opleiding is ISO 11121 gecertificeerd. Dit betekent dat deze WOSD opleiding voldoet aan de hoogste internationale richtlijnen voor kwaliteit en veiligheid.

Kosten:
Zwembad introductie €25,00
Buitenwater introductie € 35,00

Wanneer je besluit om door te gaan met duiken worden deze kosten in mindering gebracht op de cursus prijs.

JEUGDOPLEIDINGEN
JEUGDOPLEIDINGEN
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar die een opleiding willen volgen zijn er de WOSD jeugdopleidingen.
BASISOPLEIDINGEN
BASISOPLEIDINGEN
Vanaf 12 jaar zijn er de standaard WOSD basisopleidingen.
INSTRUCTEUR OPLEIDINGEN
INSTRUCTEUR OPLEIDINGEN
Tijdens deze opleidingen worden kennis en vaardigheden opgedaan die noodzakelijk zijn om veilig en verantwoord een duiker op te leiden in alle basisopleidingen.