Image
Image
Image
Image

Duiker onder toezicht

De WOSD opleiding 'Duiker onder toezicht' is de perfecte opleiding voor de cursist die geen zin heeft om de onderwaterwereld onafhankelijk te gaan verkennen. Hij of zij wil geen tijd verliezen en direct, bijvoorbeeld tijdens zijn of haar vakantie, de mooie plekken bekijken onder begeleiding van een ervaren duikleider.

Omdat deze duiker continu onder begeleiding van een professional duikt, worden er minder eisen gesteld aan de kennis van de 'Duiker onder toezicht'. Vooral het theoretische deel is een stuk minder. De professionele duikleider zorgt er namelijk voor dat de 'Duiker onder toezicht' binnen de limieten blijft van het veilig duiken.

De WOSD opleiding “Duiker onder toezicht” bestaat uit verschillende delen:

Theoretische kennis:
In dit deel leer je hoe de duikapparatuur functioneert en welke eisen er aan de duikapparatuur gesteld worden. Daarnaast leer je hoe je lichaam reageert op de onderwateromgeving. Ook wordt de veiligheid aan de waterkant en onderwater natuurlijk uitgebreid behandeld.

Praktische vaardigheden:
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad of beschut water leren hoe je om moet gaan met je duikapparatuur en hoe je je dient te gedragen in de onderwaterwereld.

Buitenwater oefeningen:
In dit deel leer je niets nieuw meer maar laat je zien dat je in staat bent om het geleerde allemaal in de praktijk uit te voeren. Samen met je duikinstructeur doorloop je, in het buitenwater, alle oefeningen nog een keer en ervaar je de vrijheid van het gewichtsloos zijn en ga je genieten van die adembenemende onderwaterwereld.

Voorvereisten:
• Minimum leeftijd 12 jaar;
• Aantoonbare zwemvaardigheid;
• Goedgekeurde medische verklaring;
• Ondertekende verklaring van begrip.

Bevoegdheden:
• Geen decompressieduiken met persluchtapparatuur;
• Maximum duikdiepte: 12 meter;
• Alleen maar duiken onder direct toezicht van een 'Duikleider' of hoger;
• Een duikleider mag niet meer dan 4 x een 'Duiker onder toezicht' begeleiden.

Erkenning:
Deze WOSD opleiding is ISO 24801-1 gecertificeerd. Dit betekent dat deze WOSD opleiding voldoet aan de hoogste internationale richtlijnen voor kwaliteit en veiligheid.

Voor WOSD duikers met niveau 'Duiker onder toezicht' heeft de WOSD een speciaal "upgrade" programma naar het niveau 'Zelfstandig duiker'.

Kosten:
€275,00

JEUGDOPLEIDINGEN
JEUGDOPLEIDINGEN
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar die een opleiding willen volgen zijn er de WOSD jeugdopleidingen.
BASISOPLEIDINGEN
BASISOPLEIDINGEN
Vanaf 12 jaar zijn er de standaard WOSD basisopleidingen.
INSTRUCTEUR OPLEIDINGEN
INSTRUCTEUR OPLEIDINGEN
Tijdens deze opleidingen worden kennis en vaardigheden opgedaan die noodzakelijk zijn om veilig en verantwoord een duiker op te leiden in alle basisopleidingen.