Het duikbassin gaat niet door!!!


Inmiddels zullen de berichten over “ons” bassin wel de diverse media hebben bereikt. Het is een weergave waarbij in het dagblad een reactie van de gemeente staat.

Wij als projectgroep hebben besloten niet akkoord te gaan met de voorwaarden die de gemeente Emmen aan ons project hebben opgelegd om van het oude haaienbassin een duikattractie te maken.

We hadden dit graag op een later tijdstip bekend willen maken, maar het bleek dat de lokale pers al de uitnodigingen met verhaal van de ledenvergadering in hun bezit hadden en natuurlijk uitleg wilden. De stukken die  o.a. in het dagblad kwamen en de reactie die woordvoerder van de gemeente gaf, hebben toch wat nadere uitleg nodig.

Redenen van het stoppen is uiteindelijk de laatste brief van de gemeente.

Nadat de gemeente het financieren van de bouw van de kleedkamers had stop gezet heeft er heel veel overleg plaats gevonden. Bijna 1.5 jaar, waarin dus bijna niets meer gebeurde in het bassin. Natuurlijk had de uitzending van Ruud de Wild voor een boost moeten zorgen, maar dat gebeurde niet. Gelukkig werden wij gesterkt door uitspraken van de wethouder. Dat bleken echter alleen maar uitspraken te zijn.

Het verhaal:

De kosten,  van de  kleedkamers waren eigenlijk zoals wij hadden begroot.

Waar wij geen rekening mee hadden gehouden waren de kosten voor o.a. de installatie door partijen waaraan de gemeente is gelinkt en die waren aanzienlijk.

Daarbij kwamen natuurlijk de kosten voor het aanpassen van de filters. Regelmatig hebben wij in bijeenkomsten gevraagd wie er dan eigenaar zou zijn van dit systeem. (Daar kan de gemeente zich helaas niets meer van herinneren. ) Dat was natuurlijk wel heel belangrijk ivm financiering ervan.

Al met al waren de kosten reden voor de gemeente om eerst een fatsoenlijk financieel overzicht te krijgen van onze intenties.  Dit is natuurlijk geen onredelijke vraag. Hiervoor hadden wij al expertise ingehuurd en wij waren zo goed als klaar om dit in te leveren. (voor de goede orde…wat eerst op een a4 mocht, moest nu als compleet exploitatie begroting worden gemaakt)

De gemeente echter liet in de laatste brief weten dat er een voorwaarde aan de lening van 60.000 euro werd gezet. Dit was niet alleen voor de filters, maar plotseling voor alles. Kleedkamers/verwarming/filters enz.

Alles moest voor 1 mei a.s. draaiend en open voor het publiek zijn en als dat niet  zou lukken, dan werd het project afgeblazen en zouden alle roerende en onroerende goederen als onderpand dienen. Dit is uiteindelijk de reden geweest dat wij de begroting niet hebben ingeleverd en eigenlijk de beslissing bij de gemeente Emmen ligt.

Er is bij geen enkele bijeenkomst tussen gemeente en club over een opleverdatum gesproken en zeker niet over onderpand op goederen van sponsoren en/of club.

Het is allemaal erg jammer. De gemeente Emmen, de provincie en duikliefhebbers bij  de club en in het land zien een mooi project en toeristische attractie niet tot leven komen.  Ik wil alle mensen en sponsoren die in de afgelopen tijd op wat voor manier dan ook ons hebben geholpen om onze droom tot werkelijkheid te maken heel erg bedanken voor hun inzet.

Ik hoop dat vele leden zich op de ledenvergadering van dinsdag 12 februari a.s. zullen melden. Hier kunnen vragen worden gesteld en hopelijk nieuwe bestuursleden worden verwelkomd.

 

Johan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *